Οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές

Τα ψηφιακά μέσα μάς καθορίζουν

Συμβαίνει συχνά οι άνθρωποι να νιώθουν με δεμένα χέρια χωρίς το κινητό τους. Τα ψηφιακά μέσα καθορίζουν σημαντικά την προσωπική και επαγγελματική ζωή. Το γεγονός ότι αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο συνδεδεμένοι στο Ιντερνετ παρά για ύπνο έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία συμβούλων Willis Towers Watson.

Σε αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα και η Βραζιλία οι γνώμες ήταν σε μεγάλο βαθμό θετικές (στην Κίνα, τα δύο τρίτα συμφωνούν ότι η χρήση των ψηφιακών μέσων έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους), ωστόσο οι γνώμες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ ήταν λιγότερο ενθουσιώδεις. Στη Γερμανία, μόνο το 30% συμφωνεί (και το 24% διαφωνεί) ότι τα ψηφιακά μέσα έχουν βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Ταυτόχρονα, περίπου το 49% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα ψηφιακά μέσα έχουν βελτιώσει την ποσότητα και την ποιότητα της συμμετοχής στα κοινά.

Advertisements

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΣ

Η παραλία Μύρτος αποτελεί το σήμα κατατεθέν για την Κεφαλονιά. Είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, αν όχι η γνωστότερη. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, ανήκει στο δήμο Πυλάρου και απέχει 8 χλμ. από την Αγία Ευφημία, 3 χλμ. από το χωριό Διβαράτα, και γύρω στα 30 χλμ. από το Αργοστόλι.

Η συγκεκριμένη παραλία έχει βραβευτεί πολλές φορές διεθνώς (και όχι άδικα) και κάθε χρόνο βραβεύεται με την γαλάζια σημαία του ΕΟΤ. Το τοπίο από ψηλά είναι ανεπανάληπτο, καταπράσινα βράχια που καταλήγουν σε μια αρκετά μεγάλη παραλία με άσπρα βότσαλα.

Κι  όταν πια κατεβεί κανείς κι έρχεται αντιμέτωπος με το απέραντο γαλάζιο, μαγεύεται. Είναι η θάλασσα στην οποία πρέπει να κολυμπήσετε. Τα γαλαζοπράσινα νερά της, με ή χωρίς κύμα θα κάνουν το μπάνιο σας αξέχαστο και δε θα αντισταθείτε – θα βγάλετε  πολλές πολλές φωτογραφίες.

Η παραλία του Μύρτου είναι πλήρως οργανωμένη και θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για να απολαύσετε το μπάνιο σας από νωρίς το πρωί εώς αργά το βράδυ. Μην φύγετε αν πρώτα δεν δείτε το ηλιοβασίλεμα το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο.

Οι πιο τιρκουάζ παραλίες

Μύρτος: Η πρώτη των πρώτων, από τις παραλίες που διεκδικούν τον τίτλο της πρατωγωνίστριας στις περισσότερες φωτογραφίες παραλιών του κόσμου. Το απόλυτο τιρκουάζ των νερών του, σε συνδυασμό με το ακόμα πιο απόλυτο μπλε όσο βαθαίνουν και την απαλή, τόσο ανοιχτόχρωμη που από ψηλά μοιάζει λευκή, άμμο, συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο. Σχεδόν τόσο ονειρικό, όσο και το ηλιοβασίλεμά του, με τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα, για το οποίο αξίζει να μείνετε εδώ ως αργά.

Πετανοί: Το βαριέσαι ποτέ το τιρκουάζ του Ιονίου; Η απάντηση είναι σαφέστατα όχι, και οι Πετανοί, με τα μεγάλα λευκά βότσαλα και τα εξωπραγματικής απόχρωσης νερά είναι ένα ακόμα ιδανικό σημείο για να το θαυμάσεις. Το beach bar στη μέση της παραλίας και τα ντεσιμπέλ του είναι μια μικρή παραφωνία στο τοπίο, αλλά αν απομακρυνθείτε προς τις άκρες θα βρείτε και ωραιότατη σκιά, εκτός από την ησυχία σας.

Τουριστική Επιτροπή: Δημιουργία ποιοτικού δείκτη τουρισμού μέσω του ΤΕΙ

img_20130220_141747
Πλατύς γιαλός

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλλονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με θέματα συζήτησης την συμμετοχή του Δήμου Κεφαλλονιάς σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και εκπόνηση έρευνας σε συνεργασία με το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ για τον βαθμό ικανοποίησης των τουριστών.

Η κα Ψαλίδα έκανε αναφορά στην παρουσίαση της Κεφαλλονιάς στο «Ι.Τ.Β» του Βερολίνου (Διεθνή έκθεση με παρουσία της ΠΙΝ, η οποία εκπροσωπούσε και τον Δήμο Κεφαλλονιάς) σχολιάζοντας πως ήταν ελλιπής η εικόνα που παρουσίασε το νησί μας, ενώ και το υλικό που υπήρχε για την Κεφαλλονιά δεν ήταν αρκετό σε σχέση με εκείνο που παρουσίασαν άλλα νησιά. Επίσης, αναφέρθηκε στην «παραμελημένη» εικόνα που εμφανίζει η παραλία του Πλατύ Γιαλού, αλλά και τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη Λάσση και σχετίζονται με το γεγονός ότι γίνεται αλόγιστη χρήση διαφημιστικών αφισών σε δένδρα, κολώνες και στάσεις της περιοχής, κάτι που αποτελεί δυσφήμιση για το νησί μας συνολικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην «παραμελημένη» εικόνα που εμφανίζει η παραλία του Πλατύ Γιαλού, αλλά και τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη Λάσση